Home  >  Blog  >  
Welk interieur design meubel is jouw ideale match?

Welk interieur design meubel is jouw ideale match?

januari 26, 2022

Op ieder potje past een dekseltje, zegt men wel eens als het over de liefde tussen 2 personen gaat. Maar wist je dat je ook een interieur crush kan hebben? Met design interieur gaat het niet om een kortstondige, materiële geluksboost, maar om een blijvend geluksgevoel. Een design meubel is niet tijdsgebonden en zorgt ervoor dat je “love at first sight”-gevoel doorheen de jaren alleen maar sterker wordt.

Welk interieur design meubel is nu jouw ideale match? Wel, onze persoonlijkheid wordt bepaald door stoffen in ons lichaam en deze beïnvloeden ons gedrag. Zo komt het dat iemand juist heel creatief en spontaan is of eerder loyaal en zorgzaam is.

Bepaalde persoonlijkheidstypes worden aangetrokken tot bepaalde design stukken. Zo stellen we vast dat deze 4 persoonlijkheidstypes een echte match vormen met dit type design:

  1. De doorzetter

Een doorzetter is doelgericht, durft risico’s te nemen en kan goed tegen stress. Hij/zij zal eerder kiezen voor een interieurmeubel die kracht uitstraalt. Kracht zit hem vaak in de eenvoud van design. Design is niet gebonden aan trends waardoor de ontwerpen hun waarde niet verliezen. Integendeel, designstukken groeien zelfs in waarde.

Een stukje krachtig design is oa. de Tufty Time sofa van B&B Italia.

Tufty Time by B&B Italia
  1. Een relaxer

De relaxed persoon is mensgericht, enthousiast en kan zich goed ontspannen. Dit type persoonlijkheid wil vaak in het midden van de belangstelling staan. Ze houden van mensen rondom zich en worden wel vaker instant verliefd op design die ze kunnen delen met anderen. Het designmeubel met een opvallende kleur of stof zorgt voor een 100% match.

De aantrekkingskracht van de Saarinen Tulip tafel met bijhorende stoelen (liefst met een opvallend kleurtje als zitkussen) is groot voor dit type persoon.

Saarinen Tulip Tafel & stoelen by Knoll
  1. De realist

De realist is zorgzaam, precies en rustig van persoonlijkheid. Het zijn van nature hardwerkende mensen die anderen graag willen helpen. Ze houden van zekerheden in het leven en zullen minder snel hun interieur veranderen. Ze kiezen vaak voor echte all-time favourites in het design meubilair zoals de Barcelona Chair by Knoll.

Barcelona chair by Knoll
  1. De denker

Mensen die zich ook wel herkennen in de denker zetten analyses voorop en zijn heel nauwkeurig in alles wat ze doen. Ze willen zoveel mogelijk controleren en gaan zorgvuldig om met informatie. Deze persoonlijkheid stelt logica boven emoties. Het zal even duren voor deze persoon zijn interieur crush wil toegeven maar eens hij/zij een besluit heeft gemaakt, gaat men all the way!

Knoll totaalconcept

Waarom de ene nu net verliefd wordt op dat type design icoon en de andere niet, is uiteraard niet wetenschappelijk bewezen. Het belangrijkste advies dat we jou kunnen geven is ‘volg je hart’ en wie weet mogen wij wel jouw design matchmaker zijn.

Vragen?
Kevin helpt je graag verder

december 21, 2021

3 outdoor living trends om coronaproof te genieten van de wintermaanden

november 22, 2021

Zo combineer je een landelijke woonstijl met designmeubelen: 5 tips

oktober 12, 2021

5 design iconen die je interieur upgraden