Parfum

De Geur van Klasse.

Wist je dat luxueuze PARFUMS evolueren in geur?

Een luxueuze parfum is namelijk opgebouwd uit drie soorten “noten”: topnoten, hartnoten en basisnoten.

🍋 TOPNOTEN

Topnoten zijn de geuren die in de eerste minuten na het opbrengen dominant zijn. Deze bovennoten zijn bedoeld om aandacht te trekken en stralen de eerste en verrassende indruk van een geur uit. Typische topnoten zijn citrusgeuren.

🌸 HARTNOTEN

Hartnoten zijn de geuren die opkomen nadat de topnoten grotendeels verdwenen zijn, zo’n tien minuten na het opbrengen. Het hart is een belangrijkste deel van het parfum want deze zet zich al vast op de huid en mixt met je pH-waarde

🌴 BASISNOTEN

Basisnoten zijn de geuren die als laatste overblijven, nadat de hartnoten grotendeels vervluchtigd zijn. Dit is meestal één à twee uren na het opbrengen van het parfum. Basisnoten kunnen vele uren geur af blijven geven omdat ze zich nestelen op de huid. Basisnoten mixen ook met je pH-waarde en zijn dus bij iedereen uniek!

Waar zit het kwaliteitsverschil?

Basisnoten zijn opgebouwd uit de duurste grondstoffen. Sommige extracten hiervoor kunnen zelfs oplopen tot € 40.000 per KG. De basisnoten zijn ook de geuren die het langst waarneembaar. Een kwalitatief parfum is dus opgebouwd met veel basisnoten.

Topnoten daarentegen zijn opgebouwd uit goedkopere, vluchtigere geuren. In kwalitatieve parfums zullen er beperkte topnoten aanwezig zijn.

Goedkopere parfums maken overmatig gebruik van topnoten – denk maar aan iemand die een ruimte binnenkomt en deze ruimte onmiddellijk vult met een straffe, opvallende geur- en een tekort aan de langdurige waarneembare basisnoten.

In euro per uur uitgedrukt is een kwalitatief parfum vele duurzamer dan een goedkoop parfum.

Inspiratie uit onze collecties

Juliette has a Gun – Paris