Project V.D.H. – Olen

Een totaalsfeer voor jouw buitenmeubilair

Project V.D.H. – Olen

Een totaalsfeer voor jouw buitenmeubilair

Het buitenleven speelt meer en meer een belangrijke rol in ons leven. Even uitblazen, chillen of relaxen; samen aperitieven en lekker tafelen… Allemaal zaken waar we graag tijd voor nemen en in een gezellige setting van willen genieten.

Net daarom is aandacht voor het buitenmeubilair zo belangrijk, net als voor de binneninrichting van een woning trouwens. Dat een doordacht idee en concept echt een meerwaarde bieden, merk je mooi aan dit project in de Kempen: een moderne woning waar de bewoners volop willen genieten van het buitenleven. Daarvoor zorgde Decomundo, het bedrijf uit Heist-Op-Den-Berg gespecialiseerd in ‘outdoor living’.

Kevin Van den Broeck vertelt er ons meer over: “Het bouwkoppel is bij ons komen aankloppen omdat ze op zoek waren naar een totaalconcept voor de inrichting van hun terras. En dat is net één van onze troeven omdat we verschillende merken van het hogere segment aanbieden, zoals Royal Botania, Fast en Borek. Daarbij kunnen onze klanten binnen één merk en zelfs één collectie hun keuze maken voor al het meubilair dat ze wensen.”

Dromen van een buitenleven

Voor dit project kozen de klanten zowel hun tafel en stoelen, als hun ligbedden en loungemeubelen van het merk Borek. “Alle meubelen hebben een antraciet frame, afgewerkt met grijze en antraciet tinten die goed matchen met het huis en de parasols”, zegt Kevin Van den Broeck. “Een opvallend detail zijn de oranje decoratiekussens voor zowel de loungeset als de ligbedden die we op maat maken. Zo kan de klant met een klein kleuraccent een persoonlijke touch toevoegen om het geheel helemaal af te maken en te matchen met het interieur. Ook daar maken we het verschil mee. Het bouwkoppel was heel tevreden met het resultaat, dit is het terras van hun dromen.”

De laatste jaren werkt Decomundo meer en meer rechtstreeks met tuinarchitecten samen. Kevin Van den Broeck: “Logisch, want zij willen ook zeker zijn dat hun meesterwerk – het buitengedeelte – bekroond wordt met een knappe afwerking en passend tuinmeubilair. Tegenwoordig hebben we van de meeste merken ook al het meubilair in 3D-vorm. Deze kunnen perfect ingevoegd worden in tekenprogramma’s, zodat ook de inrichting van het terras van bij de eerste plannen voorzien kan worden. Ideaal voor bouwkoppels die een echt totaal-project willen realiseren. Zelf investeren we momenteel ook in de nodige software om hiermee zelf aan de slag te kunnen. Zo zullen we voor onze klanten een driedimensionaal sfeerbeeld kunnen creëren. Dat helpt altijd om de juiste keuze te maken: matchen de kleuren wel, passen de meubels op hun oppervlakte enzoverder. Laten we tot slot ook niet vergeten om kort onze showroom aan te halen. Hier kan iedereen komen kijken wat de mogelijkheden zijn, welke sfeer je kan creëren en welke combinaties je kan maken. Om in alle rust beginnen te dromen van een nieuw buitenleven…”

Publicatie in Home Sweet Home editie november 2018