Home  >  Blog  >  
Het terras als nieuwe hart van je woning: 5 belangrijkste trends

Het terras als nieuwe hart van je woning: 5 belangrijkste trends

26 mei 2021

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=”” type=”legacy”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”true” min_height=”” hover_type=”none” link=”” border_sizes_top=”” border_sizes_bottom=”” border_sizes_left=”” border_sizes_right=”” type=”1_1″ first=”true”][fusion_text]

2020 was niet alleen een bijzonder jaar op vlak van veranderingen in gezondheid en samenleving. Het was ook een jaar waarin er meer en meer aandacht werd besteed aan onze woning. Het is een plek geworden waarin de work life balance mooi samenvloeit.

De keuken, vaak doorlopende naar de leefruimte, was tot voorheen de meest belangrijke ruimte in huis. Sinds de pandemie en onze quarantaine lifestyle zijn we meer en meer gaan genieten van de tuin met focus op het terras. Welke 5 belangrijke evoluties merken we op?

Interieur vloeit in exterieur

Je interieur laten doorlopen naar je outdoor living creëert instant een ruimte gevoel. Het gebruik van oa. schuiframen, grote raampartijen laten het indoor overvloeien naar outdoor en andersom. Dit gevoel kan extra versterkt worden door je interieurstijl te verlengen naar het buitenleven; vb. in de keuze van materialen, prints, kleuren en structuren.

Optimale seizoensbeleving

Vroeger was vooral de lente/zomer hét seizoen bij uitstek waarop we ‘het terras’ gingen aankleden en de meubelen weer vanonder het stof haalden. Deze outdoor beleving beperkt zich vandaag niet meer enkel tot het warme en mooie weer. De evolutie op vlak van technologie en design in oa. spanzeilen, overkappingen, terras verwarmingen en heaters maakt het mogelijk om ook in herfst/winter optimaal te kunnen genieten van het outdoor leven.

Duurzaam design

Relaxen op je terras doe je met een gepaste loungeset. Hierbij is de duurzaamheid en de weerbaarheid op vlak van slijtage onder invloed van weersomstandigheden een belangrijk aandachtspunt. Uiteraard is ook je stijlkeuze bepalend voor de ‘vibe’ die je wil overbrengen op je terras. Ben je een liefhebber van een ‘bohemian’ stijl of verkies je eerder het elegante, verfijnde Italiaanse design?

Picture: Loungeset by Roda

De keuken naar buiten brengen

Outdoor cooking wint vooral het laatste jaar aan populariteit met de stijlvolle en luxueuze beleving die oa. het merk Ofyr brengt. We koken niet langer binnen om dan buiten gezellig op het terras te eten. We brengen de keuken naar buiten en het liefst met familie en vrienden erbij die het hele kookproces kunnen beleven.

Decoreer voor sfeer

Kies je je outdoor meubelen in neutrale tinten en kleuren, dan kan je op regelmatige basis een nieuwe look geven door je accessoires te veranderen. Decoratie als kussens, buitentapijten, plaids zorgen voor unieke kleuraccenten en sfeer. Wil je je interieur doortrekken naar je outdoor, dan is een match in prints en/of kleurencombinaties een sterke aanrader.

 

Kortom, je outdoor reflecteert vandaag voor een groot deel de ziel van je woning. Wil je alles in de puntjes doortrekken van binnen naar buiten voor een luxe outdoor experience dan vraagt dit om een investering maar zodra je concept klaar is, zal je dan ook 200% kunnen genieten telkens je thuis vertoeft én dit doorheen de 4 seizoenen.

Let’s beat the new heart of your home!

 

Interesse in totaalconcept op maat, contacteer ons[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Vragen?
Kevin helpt je graag verder

21 december 2021

3 outdoor living trends om coronaproof te genieten van de wintermaanden

22 november 2021

Zo combineer je een landelijke woonstijl met designmeubelen: 5 tips

12 oktober 2021

5 design iconen die je interieur upgraden