Geniet tijdens de Blue Days – van 6/11 tot 4/12 – van koele kortingen tot wel -30%

Raad en win een waardebon van € 1.500 geldig op Knoll

Home  >  Blog  >  
Welke van deze 5 interieur stijlen past bij jouw persoonlijkheid?

Welke van deze 5 interieur stijlen past bij jouw persoonlijkheid?

1 september 2021

Het samenstellen & creëren van een interieur is niet altijd zo vanzelfsprekend. Je wordt overspoeld door vele keuzemogelijkheden, trends & stijlen zodat je vaak geen overzicht meer hebt, of twijfelt wat nu echt bij je past.

Eigenlijk is het niet zo moeilijk. Je persoonlijkheid reflecteert zich automatisch in je woonstijl. Weet jij goed wie je bent en welk karakter je hebt? Dan vind je in deze blog de interieur stijl die helemaal matcht met jou als persoon. 

  1. De creatieve denker

Ben je creatief en wil je dit vooral uitdrukken in het anders zijn dan anderen? Je komt origineel voor de dag en dit vooral door authentiek te blijven. Je houdt van een combinatie tussen oud en nieuw. Je hebt oog voor grafische details & vormen.

Yes, de retro chic woonstijl is helemaal jouw match. De retro stijl kenmerkt zich door de ronde vormen, grafische prints & warme kleuren in je interieur.

Designer merken spelen ook in op de toenemende liefde voor vintage klassiekers. Zo ontwikkelen ze producten in een vintage design. Denk bijvoorbeeld aan de bekende koelkasten van SMEG.

B&B Italia
  1. De stoere urban lover

Heb je toch een stoer kantje in jou? Afhankelijk van hoe stoer je bent, word je helemaal enthousiast van de industriële woonstijl. Denk maar aan grote, lichte ruimtes (vb. loftgevoel) met focus op materialen als beton, zwart staal & veel glas.

Een industrieel interieur hoeft niet kil te zijn. Je kan opteren om het warmer te maken met de meubelen die je verkiest bij de inrichting. Zo creëer je meer een moderne of een landelijke industriële woonstijl.

Knoll – Saarinen
  1. De ambitieuze leider

Bij ambitieuze mensen die graag alles onder controle hebben, zie je vaak een voorliefde voor strak en ook wel minimalistisch interieur. Je kan hen ook wel typeren als perfectionistisch en die perfectie weerspiegelt zich in de design woonstijl.

Designmeubelen die gecombineerd worden met rustige kleuren en luxe, kwalitatieve materialen is waar het ambitieuze type helemaal blij van wordt. Het strakke komt ook terug in de afwerking van de meubelen waar vaak technische snufjes helemaal zijn weggewerkt.

Knoll – Barcelona
  1. De romantische levensgenieter

De romantische levensgenieter houdt van een landelijke sfeer in huis. De natuurlijke & landelijke tinten komen terug in het interieur en er wordt veel gebruik gemaakt van hout en (robuuste) pure materialen.

De woonstijl die een romantische levensgenieter kan bekoren is de stijlvol landelijke woonstijl. Het romantische weerspiegelt zich in de liefde voor pastels, zachte materialen & stoffen zoals fluweel, velours en satijn. Het gebruik van marmer geeft deze woonstijl een extra glamour touch.

B&B Italia
  1. De durver die groot denkt

Als durver zet je stappen uit je comfortzone, ga je uitdagingen en pak je lastige situaties aan. Je hebt het resultaat voor ogen en de bijkomende risico’s neem je erbij. Een sterke constante bij durvers is dat ze groot denken.

Dit groot denken weerspiegelt zich vaak in een statige en elegante woonstijl, ook wel modern klassiek genoemd. Moderne elementen worden gecombineerd met klassieke grootmeesters. Donkere kleuren, rijke & luxe materialen geven een ‘royal touch’ aan het interieur.

B&B Italia

Van je huis een echte thuis maken doe je door je persoonlijkheid door te trekken in je interieur. Je zal je op die manier meer thuis voelen omdat er een sterke match is. Oost west, thuis best!

Ontdek de grote nieuwe designinterieur afdeling bij Decomundo vanaf september 2021.

Vragen?
Kevin helpt je graag verder

21 december 2021

3 outdoor living trends om coronaproof te genieten van de wintermaanden

22 november 2021

Zo combineer je een landelijke woonstijl met designmeubelen: 5 tips

12 oktober 2021

5 design iconen die je interieur upgraden