Home  >  Blog  >  
5 design iconen die je interieur upgraden

5 design iconen die je interieur upgraden

12 oktober 2021

De winterperiode staat voor de deur en dat betekent meer gezellige avonden die we thuis doorbrengen. Je woning krijgt weer extra aandacht en wie weet kriebelt het wel om je interieur te vernieuwen. Nu ja, een volledige upgrade van je interieur vraagt vaak om een hele investering als je kiest voor kwaliteit. Maar…, toch kan je met één pronkstuk, een design klassieker, je interieur net dat tikkeltje extra geven.

Het is een duurzame optie die een vleugje klasse toevoegt én een uniek karakter geeft aan je interieur.

Met deze 5 design iconen geef je instant een upgrade aan je woonruimte:

  1. Barcelona Chair by Knoll

De Barcelona Chair is ontworpen door één van de meest invloedrijke architecten uit de 20ste eeuw, Ludwig Mies van der Rohe. De stoel werd in 1929 tentoongesteld in het door van der Rohe ontworpen Duitse paviljoen tijdens de wereldtentoonstelling in Barcelona.

De stoel was bedoeld als zitplaats voor de koning en koningin van Spanje die de tentoonstelling zouden bezoeken. Helaas voor Rohe, koos het koninklijk echtpaar voor een zitplaats elders. De Barcelona Chair is er wel niet minder populair door geworden want vandaag is het nog steeds één van de bestverkochte designmeubelen ooit.

Barcelona Chair by Knoll
  1. Saarinen Tulip Tafel by Knoll

Eero Saarinen, architect van de Tulip tafel, stoorde zich aan rommelige poten van stoelen en tafels. Daarom wou hij een tafel ontwerpen die op 1 voet stond. Voor die tijd was dat erg vooruitstrevend. Het ontwerpproces duurde 5 jaar en naast de tafel ontwierp hij ook bijpassende stoelen en bijzettafels.

Knoll, die de Tulip Tafel in productie nam, presenteerde in 1956 deze nieuwe tafel en produceert tot op vandaag nog steeds dit design icoon.

Saarinen Tulip tafel by Knoll
  1. Up fauteuil by B&B Italia

Gaetano Pesce liet zich bij het ontwerp, in 1969, van de Serie Up fauteuil inspireren door het comfort van een vrouwenschoot. Sindsdien is het één van de meest bijzondere creaties in design.

Ondertussen spot je deze eye-catcher in heel wat stoffen en kleuren.

Up fauteuil by B&B Italia

 

  1. Tufty Time sofa by B&B Italia

De bankelementen van Tufty-Time van Patricia Urquiola voor B&B Italia lijken op de vorm van een reep chocolade met afbreekbare blokjes. Het gaat om een design sofa met een ruime keuze in composities en modulariteit. De mogelijkheden zijn eindeloos en de sofa is een match voor elke woonstijl.

Tufty Time sofa by B&B Italia
  1. Platner side chair by Knoll

Platner streefde ernaar om een stoel te ontwerpen als een geheel. Dit verklaart de organische lijnen die van de Platner side chair een heus design object maken. Het gaat om een echt staaltje productietechniek, welke dateert van 1966.

De iconische Platner side Chair is nog steeds een absolute blikvanger in je interieur en geeft een speelse twist aan de leefruimte.

Platner Chair by Knoll

Het bijzondere bij deze iconische meubels ontworpen door meesterdesigners is hun tijdloos karakter. Denk maar aan oa. de Barcelona Chair die in 1948 door Knoll in productie werd genomen. Deze stoel spot je tot op vandaag in heel wat verschillende woonstijlen en is nog steeds een echt statement piece in elk interieur.

Kortom, tijdloos design is een goede investering en ideaal om je interieur net dat tikkeltje extra te geven!

Vragen?
Kevin helpt je graag verder

21 december 2021

3 outdoor living trends om coronaproof te genieten van de wintermaanden

22 november 2021

Zo combineer je een landelijke woonstijl met designmeubelen: 5 tips

1 september 2021

Welke van deze 5 interieur stijlen past bij jouw persoonlijkheid?