SHOWROOM SALES TOT -50%

Home  >  Blog  >  
7 essentiële tips die werken in je thuiskantoor succesvol maken

7 essentiële tips die werken in je thuiskantoor succesvol maken

23 juli 2021

Hybride werken, een combinatie van thuiswerk & kantoorwerk, is het ‘nieuwe normaal’ voor vele bedrijven. Het is een verandering in gewoontes die mede door Covid in een stroomversnelling is gekomen. Samen met deze digitale evolutie veranderen onze behoeften op vlak van werken zowel in tijd als in omgeving.

Waar thuiswerk startte aan de keukentafel, zien we vandaag een explosieve groei naar een aparte ruimte, ook wel ‘home office’ genoemd. Het is belangrijk dat deze werkplek thuis je concentratie, productiviteit verhoogt en tegelijkertijd heerlijk comfortabel en ontspannen aanvoelt.

De combinatie van ruimte en functionaliteit speelt een belangrijke rol bij het inrichten van je thuiskantoor. Een designfilosofie die hierbij helemaal aansluit is die van het merk Knoll. Sinds 1938 wordt Knoll gekarakteriseerd door haar moderne design ‘modern always’ met een mix van iconische & tijdloze klassiekers.

Naast ergonomische stoelen & tafels moet je werkplek vooral ook de creativiteit bevorderen. Ingrediënten als esthetiek, comfort & functionaliteit dragen bij tot een gezonde werkervaring. Met deze 7 tips geef je een gezonde én stijlvolle boost aan je thuiskantoor die je helpen in je succes op het werk.

  1. Kies een goede bureaustoel

De meesten onder ons brengen een groot deel van de werkuren al zittend door. Een optimale zithouding is van groot belang. Investeer in een ergonomische stoel die eventuele rug- en/of nekklachten voorkomt.

Knoll – Saarinen Conference Armchair
  1. Upgrade je werkcomfort met een design fauteuil

De inrichting van je home office krijgt een upgrade met een design fauteuil. Wil je even ontspannen na je bureauwerk dan lukt dit het best in een comfortabele fauteuil die je werkplek meteen aangenamer maakt.

Knoll – Bertoia fauteuil
  1. Verhoog je productiviteit met groen

Voeg wat groen toe aan je werkruimte. Planten zijn de meest belangrijke accessoires. Ze geven een warme toets aan je werkplek én ze verbeteren je productiviteit alsook creativiteit.

Knoll design
  1. Keep it clean

Waar je ook werkt, een ‘clean desk’ stimuleert altijd je werk. Verminder afleidingen, beperk te veel decoratie op je bureau en zorg voor desinfecterende doekjes om je bureau netjes te houden.

  1. Check de positie van je scherm

Om vermoeidheid van de ogen te voorkomen tijdens het werk, is het belangrijk dat het computerscherm min. 50 tot 70 cm van je gezicht is geplaatst. Je kan dit handig meten door je armen vanuit je zitpositie vooruit te steken zodat ze het scherm kunnen aanraken. Als je recht vooruitkijkt, zou je op de bovenrand van je scherm moeten kijken.

Knoll – Grasshopper Height-Adjustable Desk
  1. Licht verlicht

Voldoende lichtbronnen zijn een must in je home office. Daglicht stimuleert het concentratievermogen. Je voelt je fitter en je krijgt meer gedaan. Schijnt de zon te fel in de ruimte, kies dan voor een zonwering of half doorschijnende gordijnen. Ze breken de lichtinval maar je maakt het op deze manier niet te donker. Een extraatje is ‘a desk with a view’, waar je niet alleen geniet van de lichtinval maar ook nog eens van het uitzicht op je tuin en/of terras.

  1. Varieer je werkhouding

Overweeg een verstelbare bureautafel. Je kiest zelf de hoogte naargelang de taken die je wil uitvoeren. Doorheen de dag kan je afwisselen van een zittende houding naar een rechtstaande. Wandel tijdens telefoontjes, vergader al staand via video en je computerwerk al zittend. De afwisseling in werkhouding boost je energie en het houdt je alert. Oh ja, werk je rechtstaand, dan verhoogt dit je hartslag en verbrand je meer calorieën. Een succesvolle win, win dus!

Knoll -Grasshopper Height-Adjustable Desk
Vragen?
Kevin helpt je graag verder

21 december 2021

3 outdoor living trends om coronaproof te genieten van de wintermaanden

22 november 2021

Zo combineer je een landelijke woonstijl met designmeubelen: 5 tips

12 oktober 2021

5 design iconen die je interieur upgraden