Home  >  Blog  >  
Zo combineer je een landelijke woonstijl met designmeubelen: 5 tips

Zo combineer je een landelijke woonstijl met designmeubelen: 5 tips

22 november 2021

Kijk jij er al lang naar uit om een high-end designmeubel in jouw huis te plaatsen? Maar weet je niet goed hoe je zo’n designmeubel kan combineren met je landelijke interieur? Wel, thuiskomen in een omgeving waar jij je ‘thuis’ voelt is enorm belangrijk. De laatste jaren is het een échte trend om een vleugje design te mixen met landelijke stijl. Staar jezelf niet blind op één stijl. Haal dus ein-de-lijk die eyecatcher in huis!

Ben je benieuwd hoe designmeubelen en een landelijke woonstijl door één deur samengaan? Dankzij deze 5 tips ben jij al een heel eind op weg!

Tip 1: Gebruik kleuren in je meubelen

Kleuren, ze fleuren je helemaal op. Overal ter wereld kom je kleur tegen. Zo ook in je interieur natuurlijk. Meestal merk je dat er in een landelijke woning gebruik gemaakt wordt van natuurlijke en landelijke tinten zoals beige, taupe en aardetinten. Toch is het fijn om kleur in huis te brengen door bijvoorbeeld enkele felle blikvangers high-end designmeubelen te plaatsen.

Wil je graag een felle eyecatcher in je interieur? Kies dan deze armchair van de collectie Husk designed door Patricia Urquiola voor het merk B&B Italia.

Husk by B&B Italia

Tip 2: Creëer lijnen in je interieur

Aan designmeubelen zie je dat er veel aandacht is voor de vorm van de objecten. Om een mooie balans tussen beide stijlen te creëren is het van belang om de juiste vormen te combineren. Creëer daarom in je landelijk interieur lijnen met ronde vormen. Landelijke meubelen zijn vaak groot, grof, robuust. Wil je een vleugje elegantie toevoegen aan dit robuuste karakter? Combineer de meubelen met de Tulip tafels van Knoll.

Tulip bijzettafel by Knoll

Tip 3: Kies voor natuurlijke materialen in je designmeubelen

Natuurlijke materialen die je vaak terugziet in een landelijk interieur zijn vaak pure, robuuste materialen. Zij geven een warme uitstraling aan de ruimte. Ga niet voor meubelen met plastieken componenten of koele materialen zoals metaal of beton. De warme texturen laten de landelijke woonstijl volledig tot zijn recht komen en zorgen voor het typische ‘thuis’ gevoel. Een stoere houten tafel in de keuken en zachte kussens in je zetel geven meteen een warme uitstraling. Het is vaak ook fijn om verschillende materialen te combineren.

Voor je landelijke omgeving is deze designtafel ideaal! De tafel is van de collectie Bull gecreëerd door Naoto Fukasawa van het merk B&B Italia . Eikenhout is dé perfecte verbinding tussen design en een landelijke sfeer. Nog een grote troef is dat de tafel ruim genoeg is om van gezellige brunches te genieten met je gezin!

Bull tafel by B&B Italia

Tip 4: Denk minimalistisch na over je meubelen

Als je high-end designmeubelen wil combineren binnen een landelijke sfeer speelt minimalisme een grote factor. Wist je dat een groot aantal woonaccessoires uit den boze zijn? Less is more! Kies in plaats daarvan voor een opmerkelijk meubelstuk dat alle aandacht trekt. De andere neutrale meubelstukken zorgen wel voor de opvulling.

Het merk B&B Italia heeft de boodschap volledig begrepen. Deze armchair is erg opvallend. Het smaakvolle meubelstuk is van de collectie Serie Up 2000 designed door Gaetano Pesce

Up fauteuil by B&B Italia

Tip 5: Durven, durven, durven!

De laatste tip die wij jou meegeven is simpel: DURVEN! Durf eindelijk dat high-end designmeubel kopen waar je al zolang naar snakt. Bewijs dat het cliché niet waar is en voeg een vleugje design toe aan je landelijke woonomgeving!

Vragen?
Kevin helpt je graag verder

21 december 2021

3 outdoor living trends om coronaproof te genieten van de wintermaanden

12 oktober 2021

5 design iconen die je interieur upgraden

1 september 2021

Welke van deze 5 interieur stijlen past bij jouw persoonlijkheid?